Litere din alama cositorite, logo 3D

Litere 3D din Alama 2 comments


Noul logo volumetric din tabla de alama decupata ANA HOTELS

Întâmplarea a făcut ca, din motive subiective, un ansamblu de litere realizate de curând, sa trebuiască înlocuit cu un altul nou, pe un concept diferit si inedit. Astfel am avut ocazia sa lucram cu tabla de alama veritabila, realizând o replica a variantei iluminate cu led, din acest material nobil.

Pot spune ca acest  proiect a fost o adevărata aventura din punct de vedere al producției. Nu știu sa fi văzut alt obiect de acest gen, realizat din alama, la o scara atât de mare. Dificultatea majora a fost realizarea volumetriei cu finisare pe toate laturile, respectiv cum se vad din fata, la fel se vad și din spate. Alama este un material cu coeficient de dilatare foarte mare, ceea ce face dificila cositorirea pe suprafețe mari, iar cu atât mai mult in acest proiect, fata a trebuit potrivita cu spatele la milimetru.. Un alt aspect de luat in seama ar fi finisarea migăloasa și, faptul ca acest material este ca un magnet pentru orice sursa de impurități. Cu alte cuvinte, dacă o atingeți cu un deget, peste o zi -doua apare in acel loc o mare pata închisa… și simți cum iți creste tensiunea după ce, deunăzi ai șlefuit o zi întreaga.. Deci, un sfat pentru cei ce doresc sa lucreze cu acest material, decaparea și curățarea sunt esențiale ! După finisare, poate fi aplicat lac, pentru protecție. Insă, am constatat ca indiferent câte straturi de lac sunt aplicate, absorbția umidității și procesul de oxidare nu poate fi oprit. Poate fi încetinit însă foarte mult dacă obiectele nu sunt amplasate sub cerul liber unde ploaia poate cădea direct pe acestea.

Dar, cu toate acestea, folosirea unui material nobil ca alama, își are scopul sau precis. Dacă se dorește un obiect auriu, acesta se poate realiza foarte bine din alt material, vopsit (și mult mai ieftin), însa dacă se optează pentru alama, acel obiect intra deja într-o alta categorie ce tine de arta și patrimoniu și inspira eleganta, putere și rafinament.

As dori prin intermediul  acest articol sa le mulțumesc beneficiarilor pentru ocazia acordata și nu pot ascunde satisfacția oferita de realizarea acestui logo.


About Viorel

Founder of Sign Expert Media SRL, since 2003 ever learning from his own experiences, he never stops to improve and create original and reliable signs, in great respect to beneficiary's financial budget. (Fondator al firmei Sign Expert Media SRL, inca din anul 2003 nu a incetat sa invete din propriile experiente, sa imbunatateasca si sa creeze semne publicitare originale si de calitate, cu un deosebit respect pentru bugetul beneficiarilor.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Litere 3D din Alama

 • Coca Marcu

  Buna ziua.
  La ce pret ajunge un astfel de conceptn ?
  As dori la fel scris GLARISHOTELS
  Aproximativ 800 mm inaltime , 6000 mm lungime si 250 mm grosime .
  Font ARIAL , fara bolduire.
  Fara monta si transport.
  Va multumesc.

  • Viorel Post author

   buna ziua,
   costul de productie al acelui set de litere a fost de 2980 Euro+tva, respectiv ca si cazul solicitarii dvs (ar fi relativ similar ca si dimensiune si design), puteti lua ca reper acest cost.