litere retro alama cupru cu becuri 12 v

Litere Cupru Kaffa Scene 7 comments


Litere 3D din tabla de cupru stil retro

Ni s-a oferit o ocazie de nerefuzat… Sa realizam un set de litere din  tabla de cupru. Iar  mai mult decât atât, luminoase.  Iluminare realizata cu becuri incandescente pentru a completa aspectul retro oferit de tabla oxidata. Acest set de litere este completat și de logoul sponsorului, realizat din tub spectral verde.

Pot spune ca  este una dintre cele mai interesante lucrări care le-am realizat, în mare parte prin perspectiva materialelor atipice  care le-am folosit. Deși poate părea simplu la prima vedere, realizarea sistemului de iluminare a fost o adevărata provocare. De la alegerea becurilor, stabilirea schemei de legătura și alimentare, pana la realizarea sistemului de dimming- reglare manuala continua a intensității luminoase. Ca și detaliu de menționat, la un număr de peste 140 de becuri incandescente a rezultat un consum de peste 700 W in tensiunea de 12v ceea ce  inseamna o  intensitate mare de curent, intensitate care  a presupus o cu totul alta metoda de gestionare a puterii. Iar aici as dori sa le subliniez  celor ce doresc sa realizeze proiecte asemănătoare:  sunt necesare calcule  și o  atenție suplimentara,  pentru a realiza proiectul cu succes.

La toate acestea ar trebui adăugat  și faptul ca întregul ansamblu este suspendat în lanțuri pentru a-i simplifica aspectul și pentru a-l face independent  de fundal.

Sistemul de reglare a intensității  este prevazut cu o mica telecomanda, ce permite o ajustare comoda de oriunde din salon.


About Viorel

Founder of Sign Expert Media SRL, since 2003 ever learning from his own experiences, he never stops to improve and create original and reliable signs, in great respect to beneficiary's financial budget. (Fondator al firmei Sign Expert Media SRL, inca din anul 2003 nu a incetat sa invete din propriile experiente, sa imbunatateasca si sa creeze semne publicitare originale si de calitate, cu un deosebit respect pentru bugetul beneficiarilor.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 thoughts on “Litere Cupru Kaffa Scene

 • Viorel Post author

  Update-
  după un scurt interval de timp, ni s-au solicitat încă doua seturi pentru același beneficiar, fapt ce ne bucura. Acest concept are într-adevăr un farmec aparte, nu stiu exact sa explic de ce, dar ai tendinta sa le iubesti… 🙂

  • Viorel Post author

   buna ziua, solicitarea dvs. este foarte similara cu proiectul Kaffa Scene, iar ca și reper de cost pentru cele doua litere, estimez 240- 290 Euro+tva. In varianta realizării acestora din tabla de cupru, cu becuri incandescente la tensiune de 12v. Este materialul pe care îl recomand pentru un astfel de proiect deoarece becurile incandescente degaja multa căldura, iar dacă ar fi realizate dintr-un material plastic s-ar deforma și ar putea deveni un potential risc de incendiu.Iar dacă am folosi becuri cu LED- ar fi altceva decât ar trebui.. Iar dacă s-ar folosi becuri normale la 220v, exista riscul de electrocutare, lăsând deoparte faptul ca degaja și mai multa căldura..

   • Avram Paul

    Salutare!
    M-ar interesa un astfel de concept care sa aiba continut
    ” #MAGAZIN, cu becuri pe sistem acela de “cupru cositorit.
    Dimensiune de 1.75 m lungime si 50cm latime aprox.
    Ce costuri sunt si cam care este consumul becurilor?

    Multumesc

    • Viorel Post author

     Buna ziua, la respectivele dimensiuni, estimez un cost in jurul a 2000 euro+tva. Insa un calcul exact va pot oferi daca ne trimiteți o cerere pe adresa de mail. Ar putea parea un cost mare, insa materialele, manopera si componentele electrice complexe ce intra in acest cost fac din acesta mai repede un un obiect de arta decat unul de semnalistica.

 • Claudia

  Salut,
  Faceti cumva si cifre si daca da, care ar fi pretul ei?
  Poate reusim sa colaboram, aveti produce foarte frumoase si interesante, poate ne putem ajuta reciproc.
  Claudia